En annan åsikt

Så kom P1 lördagsintervju med P G Gyllenhammar. Han är definitivt och mycket kraftigt emot Sverigedemokraterna och hade några skrämmande argument. Erfarenhetsmässigt tenderar partier med SD:s historia att mindre och mindre bli frihetligt demokratiska.

Lägg till detta den glömda svenska historien. Under Andra Världskriget var den svenska attityden starkt Tysklandsvänlig och därmed ett stöd for Hitler. Attityden i Sverige ändrades först när USA och Sovjet kommit in i motståndet mot Hitler och Tysklands krigslycka sviktar. Tänk om utvecklingen blivit annorlunda och Hitler segrat i Europa. Sannolikt hade Sverige blivit en hyllad satellitstat till Hitler.

Är Sverige idag en stark bastion för liberal demokrati? Har Sverige än idag svårt att ta ställning för Fred och Frihet? Gyllenhammar anser att Sverige skall vakna och ta starkt och självklart ställning för den fria, liberala demokratin.

Någonting att tänka på?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s