Kommunala stratus

Jag hade tänkt g lösningen på konflikten mellan stad och land. Då läser jag i SvD en ledare av Per Gudmunsson om det kommunala utjämningssystemet. Det går inte att recensera ledaren därför att den är så oerhört komplicerad och måste läsas direkt av var och en som är intresserad. Dock, innehållet visar att den byråkratiska administrationen har totalt omöjliggjort åsikter om kommunerna.
Så kommer SR1 med uppgifter som skuldsättningen i landet. Kommunerna har enorma skulder som delvis är osynliga. Enorma endast för den som anser att 100 miljarder är mycket pengar. Reportern använde biljoner för att illustrera storleken på belopp. Jag vet inte hur mycket 1 biljon är inte heller vet jag om det är godkänt uttryckssätt vid statlig och kommunal redovisning.
Alldeles tydligt är att det finns en sjukdom, absurdisitis, som går epidemiskt i administrationen och som hittills saknar botemedel. Små försök har gjorts med ansvarsutkrävande men inga resultat av detta har hittills redovisats.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kommunala stratus

  1. Fnatte skriver:

    Har du skrivit detta? Det låter så.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s