Kanske inte så enkelt

Ett samhälle kan inte finnas till utan att det styrs av civiliserade lagar. För att civiliserade lagar skall kunna verka krävs att samhället har en stat som med tvång kan upprätthålla ordningen. En förvaltning behövs för att genomföra denna ordning och den som ansvarar för den förvaltningen är Regeringen.

Att påstå detta möts med tvivel och ibland obehag. En vanlig uppfattning är att meningen med samhället är att vi alla ska leva bra med förmånen av fri skola, vård och omsorg. Detta är positivt men polis och domstolar och försvar är negativt.

Tänk en stund på vad den politiska eliten i Sverige är upptagen med. Vad är det för problem? Vill inte alla partier att medborgarna skall leva i ett solidariskt samhälle där alla medborgare har samma rättigheter och skyldigheter? Om det är detta väljarna vill, ja då måste några partier motsätta sig detta. Vilka partier är det? På vilket sätt skall då de återstående partierna skapa just detta goda samhälle. De återstående partierna måste vara S, MP och de samarbetande partierna i Alliansen.

Har du en klar uppfattningen hur vart och ett av dessa partier vill åstadkomma detta ? Jag har det inte.

Jag tror på demokrati som styrelses skick byggd på de liberala villkoren, Rättsstat och Maktdelning (som egentligen en princip för fungerande kontroll).

Jag tror också på liberalismen, som i och för sig inte kräver ett liberalt parti utan som strävar efter att alla partier skall hylla medborgarnas frihet, att de själva skall ha rätten att bestämma om sina egna liv, fred, att få leva i ett samhälle som respekterar sina lagar och ett samhälle där tvister löses genom frivilliga och ömsesidiga överenskommelser, ett samhälle som ger välstånd till alla sina medborgare. Internationellt kan vi leva efter samma principer eftersom välstånd är bästa garanti för fredliga samförstånd.

Vad är det den politiska eliten i Sverige nu diskuterar. Vad är det som de inte är överens om. Tänk om det inte rör sig om mandatfördelning efter som alla riksdagspartier gillar Frihet, Fred och Välstånd?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s