Det viktigaste nu är talmansvalet. minst 4.

Den DDR-inspirerade författningens företrädare visar nu sitt fula tryne. Löfven och Ygeman föreslår att Alliansen och Löfven och Ygeman enas om en oförvitlig, kompetent och allmänt omtyckt person som talman för landets Riksdag. Därigenom visar de sin demokratiska och lojala och kompetenta vilja att frångå ‘en princip’ nämligen den praxis att socialdemokraterna skall utnämna sin talman. Detta är med semantisk analys ett erkännande att deras egen författning säger att talmannen skall väljas av de nyvalda riksdagsledamöterna.

Deras erbjudande idag om ‘samtal’ om en gemensam nominering är fullständigt meningslös därför att ålderspresidenten skall fråga riksdagsledamöterna vilka förslag de har och sedan skall han luska fram vilken kandidat som kan räkna med de flesta rösterna.

Bland riksdagsledamöterna finns ett antal. 62 st, som inte kan anses värdiga att med sina röster kunna välja en talman. Om nu Alliansen inte går med på att enas om samtal med S om en gemensam kandidat så säger Ygeman redan nu att Alliansen då blir beroende av dem vars röster inte borde räknas för att Alliansens kandidat skall väljas. Är det säkert? Vet verkligen Ygeman hur alla ledamöter invalda av V och MP kommer att rösta? Ja förmodligen vet han det och förmodligen har han redan haft överläggningar/samtal med personer som anses kunna garantera V:s och MP:s röster. Men tänk om MP:s 16 röster röstar på alliansen, då vinner Alliansen även om SD röstar nej.

Det är så ruttet att jag förväntar mig att den miljon läsare  min blogg har kommer att resa sig som en ­­man och slå näven mellan stolarna. Det är mycket nu.

Jag kommer att tänka på den tillgjorda upprördhet som mötte den imam som vill ha ett bygglov och som i gengäld kunde lova mellan 300 och 3000 röster i kommunalvalet till det parti som hade inflytandet. Fy vad fult. Lova någon något för en röst.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s