Sluta spekulera

På måndag den 24 september väljs talman, på onsdag börjar talmansrundorna. Talmannen talar med så många riksdagsledamöter hen kan och föreslår sedan riksdagen den person som synes ha stöd av de flesta ledamöterna. Vi väljare har ingenting med detta att göra. Riksdagspartierna har ingenting med detta att göra. Det är Riksdagsledamöterna som bestämmer efter eget bedömande. Ingen skall påverka dem. Partierna försöker upprätthålla en partidisciplin och lyckas bra med detta. Men om någon begär votering kan den begäras vara sluten så att inga röster kan föras tillbaka på någon person. Om riksdagsledamöterna vågar visa att de är omutbara och har sunt förnuft så kan de rösta efter personlig övertygelse, och just det är meningen med proceduren att utse regeringsbildare.

Regeringsbildaren utser sin regering helt utan annan vilja än sin egen.

Detta skall vi finna oss i.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sluta spekulera

  1. Fnatte skriver:

    Måndag den 24 September väljer riksdagen talman.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s