Det viktigaste nu är talmansvalet.3

Nu mumlas det mer och mer om att SD har regerat eller samregerat i skånska kommuner utan problem och utan ytterlighetspolitik. SD:s framgångar beror delvis på att  SD:s företrädare uttrycker sig förnuftigt utan hot. Ibland kommer det uppgifter att en stor del av SD:s väljare är arbetare (är inte alla arbetare utom barn och pensionärer?) och invandrare.

Yttranden från SD misstolkas och vantolkas. Nu lär någon sagt ‘segra eller dö’ vilket tolkas som mordhot av politiska motståndare. Några måste lugna ner sig.

Halvcirkeln med mandatfördelningen som visas i press och TV visar en gul topp med 62 mandat.  Några stridstuppar ser inte dessa gula mandat.

Vad har de som före valet sa, att de skulle avsätta Löfven ha för skäl att inbjuda Socialdemokraterna till fortsatt regerande? Vad har de som före valet sa att de aldrig skulle samarbeta med SD ha för skäl att avvisa dem nu, när de har en avgörande ställning i regeringsbildningen.

Riksdagsledamöterna, den nyvalda riksdagen, måste bli dem som ger partietablisssemanget en läxa att lära sig. Riksdagsledamöterna är väljarnas företrädare inte partielitens boskap. ‘Upp till kamp’ får jag inte skriva för då kommer någon att känna sig hotad till  livet. De lättkränktas parti är inte de största i Sverige, men tycks vara de som bestämmer, eller vill bestämma.

Alltså. Slutsats. Se med känslokyla på valresultatet och se att det finns en borgerlig majoritet i Sverige. Det är den som skall regera.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det viktigaste nu är talmansvalet.3

 1. Fnatte skriver:

  Alliansen har ju sagt att de skall regera med stöd av S. Det är ju ingen annan som har föeslaget en regering.

  (Men det kommer ta tre extraval.)

  Gilla

 2. Fnatte skriver:

  Tror du C kommer att vika ner sig?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s