Det viktiga just nu är talmansvalet.

Socialdemokraterna har sagt att de kommer att nominera en kandidat.
Sverigedemokraterna, tror jag, har sagt att de kommer att nominera en kandidat.
Alliansen har sagt att de kommer att nominera en kandidat.

Någon av dessa tre kandidater kommer att väljas och detta med enkel majoritet. Eftersom Socialdemokraterna är största parti kommer de få talmansposten såvida inte Sverigedemokraterna och Alliansen röstar på samma kandidat. Om nu Alliansen håller på att de inte kan rösta med ett rasistparti, då kommer socialisterna att vinna och Löfven kommer att föreslås som regeringsbildare. Det blir ny omröstning i Riksdagen och om Alliansen vidhåller att de inte får rösta med ett rasistparti så kommer Löfven att väljas.

Före valet sa hela Alliansen att Löfven skall bort, men i detta scenario blir han kvar. Orsaken till detta är att Löfven lyckats med att kalla Sverigedemokraterna för ett rasistparti med nazistiska rötter. Det är beklagligt men inte otroligt att Alliansen viker sig för ett så svagt argument. Acceptera att Sverigedemokraterna i sin begynnelse var nazistiskt, men kan Alliansen fortfarande bekräfta att Sverigedemokraterna är nazistiskt parti med nazistisk politik. Nästa steg är att bekräfta att Sverigedemokraterna är rasistiskt parti. Vänligen ange då vilken eller vilka raser som Sverigedemokraterna anser som mindervärdiga.

Om Alliansen faller i Löfvens grop. alltså faller mellan stolarna, så kommer det inte längre att rinna något vatten under stenarna.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s