Mer läsning för journalister

Anders Chydenius fick ståndsriksdagen att antaga en tryckfrihetslag 1766. Gustaf III införde monarkin och anskaffade denna Tryckfrihetslag. Jag tror det var 1786 som Chydenius fick tillfället att tala med Gustaf III och förklarade hur viktig en fri press är i ett anständigt samhälle. Och Gustaf III införde Tryckfrihetslagen igen och den har hyllats och berömts ända till nu.

NMR har beviljats tillstånd att demonstrera och pressen skriver att Tryckfrihetslagen och dess konsekvens Yttrandefrihetslagen  är det viktigaste i demokratin och en grundsten för vår frihet, MEN……

Detta ‘men’ betyder att så är det inte. Det måste bi slut på yttrandefrihet och tryckfrihet i detta land. Varför? Jo, NMR står för odemokratiska och oetiska åsikter som framkallar oro hos massorna och som provocerar demokratins vänner till stenkastning och våld.  Därför måste NMR stoppas och lagarna om Tryckfrihet och Yttrandefrihet ändras.

Jag tolkar detta så, att media anser massorna så okunniga om ideologi och politik att det är omöjligt att bemöta auktoritära och våldsbejakande ideologier med argument (och kanske först den undervisning som media anser att massorna saknar).

Nästa steg är att förbjuda Organisationsfriheten – som är ett viktigt villkor för demokrati. Jag har redan hört om detta från vad jag trodde var hederliga demokrater.

Försök att fatta att första steget i motståndet mot auktoritära och våldsbejakande är att antaga en författning som hedrar de mänskliga rättigheterna och som hedrar Rättsstaten.

Att höra, läsa och se media använda en liten obetydlig sekt för att upphäva de mänskliga rättigheterna är en skam. Försvaret mot detta är att detta är bara små detaljer. Det finns inga små detaljer.  Det finns inga stora detaljer heller. En detalj är en detalj. Antingen accepterar vi de mänskliga rättigheterna eller så gör vi det inte.

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mer läsning för journalister

  1. Fnatte skriver:

    Då var det synd att Centern vill:
    Kriminalisera deltagande i våldsbejakande organisationers verksamheter

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s