Narkotikan

SVT 2 hade i kväll ett långt program om gängkriminalitet följt av 15 minuters publikfrågor på SVT Play. Vänsterpartiets representant nämnde narkotikan som en del av problemen i utanförsområdena, men det var allt.

Hur kan det komma sig att partiföreträdare med särskilt uppdrag att förklara sitt partis politik mot gängkriminalitet debattera i en timma utan att undra om narkotikahandeln kan ha någon påverkan på denna kriminalitet.

Jag har intrycket att redaktionen för debatten hade krävt av deltagarna att inte förvandla detta till en narkotikadebatt och därför försvann den företeelse som jag tror är den viktigaste i förklaringen av gängkriminaliteten.

En så kallad elefant i rummet.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s