Triangulering i kub

När Isabella Lövin lovar 40 miljarder till klimatet då undrar jag, varför just 40 miljarder. Räcker inte 30 miljarder och skulle då inte 50 miljarder vara bättre. Och hur många poliser vill Lövin ha? För sent nu. Valkampanjen är redan igång.  Jag har några råd till nästa kampanj 2022:

  1.  Alla partier, både riksdags och andra, skall enas om att deras gemensamma mål är att förbättra Sveriges välstånd.
  2. Alla partier,och andra intresserade, skall i klara och tydliga ord, alltså förståeliga för envar, tala om hur detta skall gå till.
  3. Visar det sig att två eller flera partier har identiska program så skall ledarna träffas och slå samman partierna till ett parti.
  4. Sluta att redovisa att förslagen är finansierade och återfinns i budget. Det är inte partierna som beslutar om bevillningar, budgeten. Det är riksdagsledamöterna som skall lägga fram motioner till riksdagen. Om förslaget är värt att godtas så måste det också vara värt att finansieras. Det gör riksdagen i nästa steg då riksdagen tar med kostnaden i sin budget. Det har inte regering eller partier något med att göra.

Den som följt min blogg märker att detta kräver en del förändringar, nämligen att kandidater till riksdagen endast får nomineras av kandidaten personligen. Förslaget här visar att partierna inte har med riksdagen att göra och att deras uppgifter blir att hålla debatten levande och konkret  påverka riksdagsledamöterna att föreslå förändringar och förbättringar. Riksdagen tar sedan beslut om vad som kan och skall genomföras

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s