‘Vi’ löser inga problem.

Studio 1 har ett långt program om äldrevården. Alla vill samma. Ingen vill annorlunda.

Välfärd kommer från välstånd. Politiker skall se till att lagar och förordningar gynnar verksamheter som ger vinst därför att dessa verksamheter ger välstånd och välståndet kan fördelas till välfärd. Det går inte att göra tvärtom.

Vård, äldrevård, är en verksamhet. En verksamhet skall göras av någon som vill och kan ge vård. Det är inte ‘vi’ som skall göra allt. Det är ‘du’ och ‘du’ skall få tjäna pengar på det. Politiker skall se till att näringslivet fungerar så bra att alla, just det alla, har råd att betala sin äldreomsorg. Skoja inte till det med att säga att ‘alla’ har inte råd. Varifrån kommer då pengarna och resurserna? Jo just från ‘alla’. Politiker, och för den delen finansfolk, skall i konkurrens erbjuda finansiering där den behövs, inte där den inte behövs.

Liberalismens ekonomiska tänkande löser problemet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s