Är du säker på att Sverige är bäst?

Jag är inte sarkastisk, jag försöker få en uppfattning om svensk sjukvård genom att läsa tidning och se/lyssna på TV/radio.

Sverige har världens bästa sjukvård, möjligtvis med undantag för Kuba. Kronan på verket är Karolinska Sjukhusets som är världens mest avancerade och dyraste. Samtidigt sprids emellertid uppgifter om att sjukvården lider av köer som till och med är så långa att folk hinner dö i dem. Vi har tidigare haft långa köer för bostad men ännu har i alla fall ingen dött i dem.

Hittills har oppositionen, det vill säga majoriteten i riksdagen, krävt antingen en parlamentarisk resa runt världen för att bevisa att svensk sjukvård är den bästa eller en studie av professionen genom studier på alla våra universitet och högskolor med syfte att se om det finns länder med bättre sjukvård och bättre bostadsförsörjning. Studierna skall ske efter den så ofta prisade ‘vetenskapliga metoden’. Det betyder att all uppsatser om dessa ämnen omgående skall utsättas för hård kritik.

Finansieringen av parlamentariska representationsresor som skall ledas av Kungen eller Kronprinsessan, och< bekostas av de deltagande partierna, som redan fått pengar. Finansieringen av arbetena på Universitet och Högskolor skall ske inom befintlig finansiering och vara en del av den pågående undervisningen.

Jag förväntar mig nu en vetenskaplig reaktion på detta inlägg med hård kritik, men saklig, som påvisar alla felaktiga påstående och slutsatser.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s