Gymnasielagen

Text-TV meddelar att Migrationsverket avvaktar med tillämpningen av lagen sedan Migrationsöverdomstolen sagt sitt.

Om ett barn mördar så kommer domen att grundas på vad som gällde barnets ålder vid tillfället för händelsen. Omöjligt att en åklagare skulle kunna göra annat med hänvisning till att förundersökningen tagit så lång tid.

I detta fall med en tydligen omöjlig lag så måste väl felet ligga hos lagstiftaren och inte hos flyktingarna. Vad som gällde före november 2015 skall väl gälla. Nu tycks den svenska administrationen lyckats ställa till det två gånger. Konsekvenserna får dessa flyktingar ta och ingen inom den svenska administrationen.

Problemet tycks vara att vid ankomsten har ingenting registrerats. Det borde ha registrerats att denna grupp saknar identitetshandlingar och uppger sin ålder till under 18 år. Eftersom Sverige gjort sig känt bland flyktingsmugglarna att sedan länge svenska myndigheter bortser från identitetshandlingar. Det är/borde vara flyktingens sak att bevisa sin identitet. Då behöver inte Migrationsverket hjälpa till med diverse medicinska undersökningar för att få fram bevis. Men nu är det så. Allt tog flera år. Slutet borde bli att eftersom ingen kan bevisa något så får flyktingarnas muntliga uppgifter tas för goda. Eller hur?

Nu befinner sig flyktingarna, inte Migrationsverket, inte Migrationsdomstolarna, inte Migrationsministern i svårigheter. Skammen är Sveriges administration som med åratals erfarenheter satt sig i en situation där enda lösningen borde vara att Statschefen, eller den med statschefs befogenheter, griper in, beklagar fumligheten i hanteringen av ärendet och beviljar
permanent uppehållstillstånd.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s