De rika skall betala

Skatten måste höjas och ‘de rika’ måste betala sin andel till välfärden. Skatten för lågavlönade och de som har enkla jobb skall sänkas och skatten för Antonia Axelsson Johnson skall höjas (detta är den enda person som jag hört bli betecknad som rik). Med Magdalena Andersson i regeringen har Löfven nära tillgång som kan förklara hur det skall gå till.

Mitt förslag är i stället att de rika skall betala. Det är nämligen så att t.ex. 15 procent på 100.000 kronor är 15.000. Däremot är 15 procent på 10.000.000 kronor inte mindre än 1.500.000 kronor. Ju fler rika i landet och ju rikare de är ju mer pengar kommer till de lågavlönades förfogande. Förövrigt kommer en sådan politik vara mycket mer gynnsam för de fattiga i det långa loppet.

Det är nämligen en sanning, även om den är obehaglig, att all välfärd kommer från välstånd. Utan välstånd inga resurser till mer välfärd. Välstånd skapas av att alla producerar och de som producerar mest blir rika. Men den ‘obehagliga’ sanningen är att de fattiga blir också rikare, fastän i mindre grad än de redan rika.

FRIHET FRED VÄLSTÅND

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s