Arbetsförmedlare

Ylva Johansson säger att det är Arbetsförmedlingens sak att sköta. Oppositionen säger att Arbetsförmedlingen inte klarar uppgiften.

Jag uppfattade för många år sedan att en del av arbetsförmedlingen i London fungerade så att mängder av förmedlare hade små kontor i källare där många människor passerade.  De hade specialiserat sig på kategorier och kompetenser och hade en fast kundkrets av arbetsgivare som just sökte personer med den kompetensen. En sökande betalade ingenting men arbetsgivare betalde en månadslön som överenskommit med den sökande till förmedlaren som ersättning. Saken klar.

Dessa förmedlare var specialister och det fanns specialister på alla kategorier och även på VD:ar till börsnoterade företag och mig veterligt inga problem (om man inte gjorde problem av att ingen skall få tjäna pengar på att hjälpa en medmänniska.)

I Sverige har vi dessa bemanningsföretag som inte ör något annat än en konstruktion hur kringgå arbetsförmedling mot ersättning och hur kringgå alla de krångliga bestämmelser som de arbetssökande själv kräver via facket samtidigt som de avstår att kräva det som de kräver. Förklara det den som vill. Jag vet varför men jag säger det inte.

Vad är Ylva Johansson rädd för? Kan det vara något annat än att en arbetslös är tacksam för att få just det jobb hen ville ha och att en arbetsgivare fick ett, två eller tre förslag på arbetssökande med rätt kompetens hellre än 200 ansökningar varav endast max 3 st har rätt kompetens. Bara sorteringen och svar på alla ansökningar kostar mer än en månadslön till en förmedlare som gör just det jobbet och som Arbetsförmedlingen är förbjuden att göra. Ordning och reda kallas det.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s