Stackars Trump igen.

EU har nu bestämt att vi européer skall betala 25 procent (till vem) tull på Harley Davidsson. Den som tror att detta är ett dråpslag mot US industri räck upp en hand. Jag ser inga händer någonstans. Det är en skam att EU reagerar så här på Trumps ståltullar. Trump är kanske något burdus men EU och Sveriges handelsministrar borde veta bättre.
Vid G7 mötet i Canada för några dagar sedan meddelade svensk media att Trump lämnat mötet i förtid. Varför? Jo, därför att Trump anser att han inte möts med respekt för sina förslag. Vad är det då han föreslog – jo att G7 sinsemellan skulle ta bort alla tullar, alla hinder och alla subventioner. Varför – jo för att alla samlade vid G7 mötet visste att detta var det mest gynnsamma för de fattigaste fattiga. Men varför hotade han med tullar på stål? Jo därför att G7, WTO. FN och EU tyst åsåg att Kina subventionerade sin stålindustri och inte ville göra något åt det. Reaktionen på ståltullarna har också blivit ett buu till Trump och hurra till Kina. Så småningom går sanning upp för oss andra och då blir det buu till Kina och krav på att Kina skall följa frihandelsidén för att gynna de fattigaste av fattiga.
Om du inte tror på att frihandel gynnar de fattigaste utan endast gynnar de monopolistiska kapitalistsvinen då blir ju frågan varför vi inte har tullar mellan alla vår regioner i Sverige?
Slutsats. Liberalismen står för fri marknadsekonomi vilket skall gälla i hela världen. Vi lägger 10 procent redan nu på bilar från US medan USA lägger 2,5 procent på bilar från Europa. Vad vi skall göra är att meddela USA att vi lovar ta bort 10 procent importtullar, som ju faktiskt vi själva betalar om Trump tar bort 2,5 procent som USa:s medborgares får betala extra på europeiska bilar. Dessutom skall vi hjälpa Trump med att plåga Kina för deras subventioner av sin industri.
Vi kan dessutom meddela EU kommissionen att merkantilismen blev omodern redan 1850 och sedan dess bara använts av vänsterpopulister

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s