Leve Revolutionen

Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson nästa största parti.

Hur skulle en ‘normal’ regeringsbildning se ut. Praxis säger att talmannen skall väljas ur största partiet. Det blir en socialdemokrat. Talmannen föreslår Löfven (eller någon annan om Löfven är sur). Alliansen har sagt att de vill få bort Löfven och socialdemokraterna därför att deras politik skadar Sverige. SD säger ungefär samma sak. Men 40 procent räcker inte för att säga nej till Löfven. Därför blir han vald och Sverige står igen med en regering som majoriteten inte gillar. Skulle mot förmodan V och MP röst emot en S regering och fälla den, ja då skall riksdagen bilda regering med den majoriteten. SD blir största parti och Jimmie Åkesson statsminister och statschef. Det har Alliansen sagt vara omöjligt. Om Jimmie Åkesson omedelbart trädde tillbaka – vem skulle då bli statsministerkandidat? Någon självklar opinionsledare beredd att ta över finns inte.

Vems är felet. Jo den riksdag som accepterade RF74 för 44 år sedan. Men visst finns det en lösning – ja det blir någon DÖ variant. Strunta i RF74, det finns ändå ingen författningsdomstol och en KU-anmälan tar ett år att komma fram till ett beslut och det är ju Riksdagen själva som är KU så det blir bara ett spektakel.

Sverige är en bananmonarki och får nu att bemästra en situation som i andra länder skulle lösas genom revolution. En revolution kan ske som i Portugal och Spanien utan vapenvåld. Det kan betyda Drottning Victoria som statschef och ett revolutionsbeslut att omedelbart återinföra 1809 års konstitution. Alltsammans kan ordnas på en vecka. (Daniel och Prins Filip går vakt utanför Riksdagshuset tills allt är klart.)

Tänk om en gammal svensk värdering kunde få liv: Land skall med Lag byggas.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s