Svartarbete vad är det?

”Svartarbete ska stävjas,—–”. Vad är svartarbete? Inte arbete som sådant ty allt arbete befrämjar hälsa och välstånd och förhindrar tillfällen till synd. Då är det alltså ‘svart’ som är lösningen. Kan det vara arbete som lönas med pengar eller med tacksamhet men som inte uppges till skatteverket för beskattning.

Jag kan inte regelverket (redan det kanske är brottsligt) men om du betalar lön till någon  så skall du innehålla runt 30 procent i kommunal och regionalskatt och 30 procent i arbetsgivaravgift (som enligt LO är arbetarens löneutrymme som för disponeras av arbetsgivaren till dennes arbetsgivaravgift) av lönen. Därefter skall du leverera in 60 procent på nominell lön samt 25 procent i mvs ( alltså skatt på det mervärde som arbetstagaren skapat) till Skatteverket.

Det märkvärdig är egentligen att det förekommer ‘vitt’ arbete i Sverige. Eftersom arbete befrämjar hälsa och välstånd och förhindrar tillfällen till synd borde Skatteverket i stället gynna vitt arbete, detta ingår för övrigt i samtliga riksdagspartiers partiprogram.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s