Öppna listor!?

Den 23 maj. I Dagens Eko meddelas att SD i kommunerna där de inte har någon medlem som är villig att ställa upp så kommer partiet att erbjuda s.k. öppna listor. Vem som helst, som alltså är valbar, kan anmäla sitt intresse och kommer då att sättas upp på SD:s lista och kan alltså vara med. En distriktsordförande i SD säger sig inte gilla detta, eftersom partiet inte får någon kontroll på vilka som anmäler sig. Detta tycker jag är ett positivt och inte negativt argument.
Det skulle alltså nu finnas en legal möjlighet med ‘öppna listor’ i kommunern, och då säkert också i regionval och riksdagsval. En lista där icke partianslutna kan ställa upp och sedan kräva av väljarna att kryssa kandidaten om hen skall ha någon framgång.
Alltså redan nu en möjlighet att en kandidat, fri från partiband, kan komma in i en vald församling.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s