Paternalismens triumf

Repris i TV på avslutningen av landsbyggdskonferensen.

Partiledarna står och övertrumfar varandra med idéer och löften.

Våra bönder dignar ner under tryck från importråvaror som slipper igenom trots att de är giftiga, inte tar hänsyn till djurens rättigheter och är övermedicinerade. Ett förslag – det borde vara förbud av import av mat. Ett problem är att samtidigt har vi regler för inköp till offentliga institutioner, t.ex. skolor. Därför är kommuner skyldiga att importera billigast möjligt, alltså måst barn i Sverige äta giftig mat, mat som inte tagit hänsyn till djurens rättigheter och som övermedicinerats så att barnen kan bli resistenta mot mediciner.

Partierna vill därför skydda den svenska befolkningen, skydda skolbarnen, skydda jordbruksproduktionen, skydda regelverket, skydda kommuner och regioner. Skydda allt och alla.

Det verkar parodi. Jag väntade bara att få se Henrik Dorsin och Robert Gustafsson som expertdeltagare.

Alla partier tävlar om att vara det parti som ger flest och bäst goda gåvor till väljarna.  Den ende som klarar detta är Jonas Sjöstedt därför att han är den ende som förstår att detta bara kan ske om skatterna höjs. Alliansen förstår inte att om de ensidigt gynnar de rika så blir det de fattiga som får betala.

Paternalismen – allt bra till alla och mest till mig – måste försvinna. Lösningen på detta är att alla politiska partier måste försvinna och ersättas av en Riksdag som lagstiftar och håller i pengarna, en Regering som administrerar inom givna ramar och ett Rättsväsende som gör sin plikt.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Paternalismens triumf

  1. Fnatte skriver:

    Man kan böjra med att ta bort jordbrussubvetionerna. Det var länge jag hörde någon prata om dem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s