Gör något

Sverige har många problem som går tillbaka på ett politiskt självsvåld och en administrativ naivitet.

Två åtgärder är viktiga.

Den 5 maj skriver jag ”Tack Strandhäll”. Därför att Regeringen erkänner att statschefs befogenheter tagits bort från statschefsämbetet och förts  över till Regeringens kompetensområde och blivit ett viktigt verktyg för regeringen. Det är en medveten avsikt med Regeringsformen 74 och inte på något sätt en omedveten och oönskad konsekvens av grundlagen. Det svenska politiska etablissemanget reagerar inte på detta.

Också de 5 maj om ”Vårt verkliga problem”, en välformulerad insändare som pekar på det som förstör vår svenska arbetsmarknad. Som gör att ”Den svenska modellen” år en parodi på arbetsmarknadspolitik. Regeringen och sympatisörer angriper ständigt Alliansen med argumentet att skattesänkningar inte kan lösa våra problem. De borgerligas försvar är närmast tystnad i stället för att 1) förklara att när direkta skatter på låginkomst är dryga 60 procent och med efterföljande indirekta skatter betydligt högre, ja då är skattehöjningar skadliga för svensk ekonomi. 2) förklara att problem inom vård, polis försvar och mera inte är inte brist på pengar utan brist i organisation.

Lösningen ligger inte i privatisering och inbjudan till fusk utan lösningen ligger i konkurrens och specialisering.

Alla borgerliga partier förklarar att de står för en fri marknadsekonomi men inget borgerligt parti vill införa den principen. Den skulle lösa bostadsbristen på kort tid, åtminstone en överskådlig tid. Dagens åtgärder tycks bara förstärka snedvridningarna.

Så problemet kanske ligger i att de frihetliga partierna är så indoktrinerade att de icke kan opponera mot en socialistisk och auktoritär politik. Borgerligheten tror inte ens på sin egen ideologi.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s