Vårt verkliga problem

Följande är en insändare i dagens GP, Fria ord. Bättre kan inte vårt problem beskrivas. Ofattbart att detta system tolererats så länge till så mycket skada.

”Att klippa en gräsmatta klarar de flesta, gamla som unga, kvinnor som män om inte fysiska handikapp lägger hinder i vägen. Någon speciell utbildning krävs heller inte. Arbetet kan utföras med ”hand- jagare”, motorklippare eller åkklippare, allt beroende på mattans storlek. Många ungdomar har under årens lopp tjänat extra veckopengar genom att klippa familjens och ibland även grannens gräsmattor.
Men om man nu väljer att leja bort klippningen till något företag verksamt i branschen kommer allt i ett annat läge. Då skall den som utför arbetet ha gymnasieutbildning med minimilön om kanske 25 000 kr/månad. Tillkommer sociala avgifter, kostnad för maskiner, företagets vinst med mera. Sammantaget drar det snabbt ihop till kanske 50 000 kr per månad plus moms. Ser man sedan till vilken tid som åtgår för att klippa en viss yta kan vi förmodligen räkna med en hög timkostnad. Ett enkelt jobb blir då snabbt ganska dyrt och därmed är det inte längre något enkelt jobb.
Detta är bara ett exempel, det finns massor med jobb som i grunden är enkla men som på grund av kostnaden aldrig blir utförda. Detta trots att tusentals människor går arbetslösa och aldrig kommer att få några jobb. Detta är helt obegripligt för mig i synnerhet som vi har en ”arbetarledd regering”!
Pensionär vid 72”

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s