Arbetsförmedlingen adjö

Alliansen vill avskaffa Arbetsförmedlingen. Hoppas Alliansen accepterar mitt förlsag.

Fria individer träffar avtal av ekonomisk innebörd, utan tvång, frivilligt, till båda parters nytta.

Detta är den princip som skall gälla för fri arbetsförmedling. Det behövs inga nya lagar, det behövs bara förtroendet för människors kreativitet och hederliga vilja att göra något nyttigt.

Under min tid som företagare beslöt jag mig för att vända mig till Arbetsförmedlingen för att anställa en telefonist. Jag fick över tvåhundra ansökningar, som måste besvaras. Där fanns ansökningar frän 50-åriga svetsare och många andra som inte visade kompetens eller intresse för ett telfonistjobb. Det skaffade bara mig en onödigt stor hantering för att göra mer än 200 personer besvikna.

Om det hade funnits en person som annonserade om att skaffa telefonister till företag så hade jag vänt mig till den. Jag hade talat om vilka idéer jag hade och vilken lönenivå jag hade tänkt mig. Jag hade förväntat att efter ungefär två veckor få ett förslag från förmedlaren om tre personer som borde passa just mina behov. Idé om kostnad för detta fick jag från London där dessa förmedlare är talrika. Den månadslön jag kom överens med den som anställdes blev förmedlarens ersättning.

Från telefonister till kärnfysiker behövs en specialist för att vaska fram den mest lämplige kandidaten. Varje industri, stor eller liten, borde avlasta sin anställningshantering med fasta kontakter med specialiserade förmedlare.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s