Svenska Värderingar

Studio 1 idag fördjupade sig i skolfrågor. Författaren till Läroplan 2011 blev intervjuad om de omöjliga kraven som ställs på 12 åringar. Icke ens överklassens föräldrar klarade och då förstår vi att underklassens föräldrar ställs i en helt hopplös situation när det gäller att hjälpa sina barn.

Dels förfärades författaren av Läroplan 2011 att lärarna nonchalerar de två första delarna av läroplanen som handlar om krav på kunskap. Del tre är menad att lärarna skall använda med största försiktighet efter det att eleverna fåt grunderna i den kunskap som krävs för att lösa de problem som nämnts nu i den allmänna debatten. Alltså Lärarna bryr sig inte om Skolöverstyrelsens regler.

Dels diskuteras igen betydelsen av att tillhöra överklassen och förbannelsen att födas i arbetarklassen. Varför kan vi inte bryta med klassamhället. Klassamhället är gamla kommunistiska klyschor om proletariatet, dvs de egendomslösa. Var finns de egendomslösa i det svenska samhället? Har inte alla villa, hund och Volvo? Jag träffar aldrig folk från arbetarklassen. Utom mig själv förstås för jag har ingen akademisk utbildning.

Så har jag från en känd journalist fått bekräftat att svenska politiker struntar i grundlagen och tycker praxis är bättre. Inte ens i hemlighet och ett bra exempel var Decemberöverenskommelsen. Grundlagen föreskriver vad som skall hända om riksdagen icke kan få fram en tolererad regering. En sådan ‘kris’ vill inte politikerna ha utan i enlighet med svenska värderingar åstadkoms en överenskommelse i stängda rum.

Som glädjeämne noterar jag bekräftelse från en professor i statsvetenskap att maktdelningspirnipen är en grundläggande värdering i en demokrati dels att den är åsidosatt i nuvarande Regeringsform.

Så läser jag i någon tidning att lösningen på skolproblemen är att införa kalligrafi i läroplanen för grundskolan. Det beror på att utländska forskare bevisat att detta har en avgörande betydelse på språkkänslan. Sveriges problem är att i Sverige finns inga lärare som vet vad kalligrafi är och därför inga som är utbildade i detta.

Så var Annie Lööf intervjuad i Studio 1. Hon vill att vi skall ägna åt oss kommuner som Gnosjö i stället för att gräva ner oss i problemsamhällena. Gör något i stället för att sitta vid datorn och gnälla. Kanske det du.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s