Skatter

I gårdagens aktuellt fick Jonas Sjöstedt och Jan Björklund några minuter på sig att prata om inkomstskillnader. Björklund fick sista ordet: ”Ni i vänstern vill göra rika fattiga medan vi liberaler vill göra fattiga rikare.” Margret Thatchers gamla slogan.
Det märkliga är att Jonas Sjöstedt trots hans position lever kvar i en barnslig föreställning om att rika medborgare är osolidariska och på gränsen till ohederliga.
Donald Trump har fått kritik för sitt nya skatteprogram, även från de borgerliga i Sverige. Platt federalskatt på 15% anses missgynna låginkomsttagare och gynna höginkomsttagare. Vi, som är matematiska snillen, vet att 15 procent på 1000 kronor är 150 kronor och 15 procent på 100.000 kronor är 15.000 kronor. Vi vet också att 15000 kronor är mer 150 kronor. Så har vi konsumtionsskatter, på tobak och alkohol och mervärdesskatten på de flesta andra varorna och tjänsterna. I Sverige, med 25 procent mvs finns det beräkningar att 40 procent av nettoinkomsten, alltså efter skatt, betalar mvs och en del punktskatter. Trump argumenterar att de verkliga höginkomsttagarna använder sin inkomst till investeringar, inte till konsumtion. Det är den grupp i samhället som har sin inkomst från skillnaden mellan intäkter och kostnader. Detta gäller för alla kategorier företagare, även för en snickare eller bokföringskonsult. De strävar alla efter att kunna öka sin inkomst och anställa en medarbetare. Det är mängden av småföretagare som ger resultat på sysselsättning och minskar arbetslöshet. Detta i sin tur minskar kostnader för staten och ökar intäkten från skatter.
Varför begriper inte Magdalena Andersson, som ger intryck av sans och förnuft, att 30 procent i kommunalskatt och 30 procent i arbetsgivaravgift och 25 procent i mvs på en stor del av konsumtion är på tok för hög beskattning på hederligt arbete. Jobbskatteavdraget lär ha givit högre skatteinkomster än vad avdraget kostade staten.
Kamprad var en tillgång för de svenska medborgarna trots utflytten av företaget till Nederländerna. När skall borgerligheten fatta vilken stor betydelse dessa företagare har – i stort som i smått. Det är Alliansen som skall fatta detta och sprida kunskapen till medborgarna. Vänstern begriper också men deras ideologi är stakare än deras förnuft och därför behöver vi inte förklara för Sjöstedt eller Andersson utan för medborgarna.
Tänk om SD är villiga att hjälpa till!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s