Har Far alltid rätt?

I en intervju nyligen med Cecilia Malmström fick hon påpekandet att EU också har skyddstullar på kinesiskt stål. Cecilia Malmströms svar lät ungefär så här, att EU hade infört dessa skyddstullar först efter att ha behandlat ärendet på ett korrekt sätt. I dagens SVT Morgon citeras Donald Trump som säger, att EU har betydligt fler handelshinder än USA.

Är verkligen EU för frihandel? Det sägs ju ibland, att bästa hjälpen mot svält i Afrika är att Europa öppnar sin marknad för livsmedelsprodukter. Jag minns ett TV-program för många år sedan då en svensk journalist var någonstans i Afrika och intervjuade en afrikansk jordbrukare – med otidsenliga verktyg. Nå, varför sköter ni inte eget jordbruk rationellt, frågade journalisten. Nästa scen kom från en lokal lanthandel där jordbrukaren pekade på en konservburk med svenskt mjölkpulver levererat av SIDA. Detta såldes så billigt så att lokal produktion av mjölk (och kött) var omöjligt.

Påminner mig om den gamla historien:

Fadern: ”Gå inte i rågen, pojk.” Pojken: ”Men Far går ju i rågen.” Fadern:”Ja, jag ja.” Eller som de gamla romarna sa: ”Quid licet Jovem no licet bovem” (Hoppas jag citerade rätt.).

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Har Far alltid rätt?

  1. Fnatte skriver:

    Var hittar man vilka tullar EU o Sverige har?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s