Varför är journalister så rädda för Trump?

Stor kritik har kommit i USA mot Trumps förslag att lägga importtullar på stål och aluminium. Detta betyder, att USA:s konsumenter måste betala detta till stålindustrin. I första svängen blir de förbrukarna av stål och aluminium som får betala. De kommer att lägga fördyrningen på sina priser. Var annars skall fördyrningen hamna. USA:s stålproducenter kommer att utnyttja detta till höjning av sina priser. Detta går också via all den industri som använder dessa produkter som också kommer att höja sin priser och senast när Busch försökte så protesterade bilarbetarna med följden att tullarna togs bort och en för dyr inhemsk stålindustri fick återgå till konkurrenssamhället.

Mitt tips är att Trump vunnit poäng hos stålindustrin och stålarbetarna. När han nu kommer att dra tillbaka sitt förslag kan han skylla på att det finns krafter i USA som inte vill ‘America first’ och det är främst journalisterna därefter Demokratiska partiet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s