Sjuk vård 3

Min idé att behandla patienter som intäkter och inte som kostnader har missuppfattats av Sahlgrenska Universitets Sjukhuset i Göteborg. För att minska stressen och köerna på Akutmottagningen har läkarna fått tillstånd att arbeta på ackord. Läkarna får mer betalt ju fler patienter som behandlas.

Detta är obegripligt och kan endast försonas om uppgiften är felaktig. En akutmottagning liksom de allra flesta vårdenheterna är typiska lagenheter. Det är för mig självklart att ackordssystem, om det skall kallas så, är ett lagackord.
Om synen på patienter blir en intäkt i stället för en kostnad och skall vara avdelningen som får ersättning enligt befintlig prislista och om den förbättrade lönsamheten tar sig uttryck i mindre stress och minskade köer, så är det avdelningen som skall ha inkomsten, inte en eller annan anställd.

Det är som om ledningarna för de offentliga verksamheterna gör allt för att missuppfatta och förlöjliga idéer om förbättringar.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s