Paternalismen vaknar.

Karl-Petter Thorwaldsson har fler gånger sagt att Socialdemokratiska partiet är LO:s politiska gren. S-ledd regering målet för LOs valrörelse. LO kommer totalt att satsa 30 miljoner på valrörelsen, varav en stor del kommer att gå till den ringkampanj där specialutbildade medlemmar ska genomföra en halv miljon telefonsamtal.

LO:s valplattform i korthet. ”Moderaterna vill samarbeta med SD och sänka lönerna. De vill låta välfärdens pengar försvinna till skatteparadis. De vill sänka skatten för de rika.

LO vill ha trygghet på jobbet. Kunskapsskola. Vård efter behov inte efter plånbok. Stoppa vinstjakten i välfärden. Ordning och reda i migrationspolitiken.

!. Trygghet i vardagen
2. Fler och bättre jobb
3. Ökad jämlikhet”

Jag klarar inte av att sätta rätt etikett på LO:s idéer. Facism på 30-talet var att ett arbetarparti (oftast lett av militärer eller militärliknande organisationer) kontrollerade näringslivet genom att arbetsgivare och arbetstagare var organiserade i samma rörelse helt kopplat till det regerande politiska partiet. Detta parti var landets enda och klarade därför stöd i valen med runt 95% av väljarna. Endast kommunistregimer var bättre som klarade 99%. Både facistpartiet och kommunistpartiet representerade hela folket och därför är deras demokrati bättre än bourgeoisiens demokrati.

LO ställer inte upp med egna kandidater i valet till riksdagen. Det blir Socialdemokraterna som skall genomföra LO:s program.

MSB har förekommit i nyhetssändningar i SVT nyligen och en av uppgifterna kommer att vara att Ryssland/Putin inte skall försöka påverka vår kommande valkampanj. Det återstå att se hur Dan Eliasson kommer att klara den uppgiften. Frågan blir om det bara gäller Putin eller om också t.ex. LO inte får lägga sig i svenska valrörelser. Min gissning är att Dan Eliasson kommer att sanktionera LO:s inblandning. Eliasson måste ju göra skäl för 160.000 i månaden. Vi får därefter återigen se oppositionens samlade avgångskrav.

Det är dags, att friska upp diskussionen i Sverige om vad som är demokrati och vad som inte är det.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s