Katalonien igen

Ciudadans med Inés Arrimadas i ledningen är en ’vinnare’. Det har valet visat. Antalet avgivna röster för autonomi i enighet med Spanien var fler än röster för separation.

Junqueras verkar inte vara förtjust i Puigdemont, och Puigdemonts agerande från Bryssel saknar realistiska idéer, edast provokationer.

Alltså, Arrimadas närmar sig Junqueras och föreslår samarbete i regeringen. Arrimadas erkänner att det finns en starka nationell känsla i Katalonien och ingen kan regera mot den känslan. Däremot kan Ciudadans regera med ERC om båda för en framtidsinriktad politik för Katalonien.

Så finns i bakgrunden Soraya Sáenz. Rayoy överlät till Sáenz att ta hand om styrningen av Kataloninne till dess en ny regering och ett nytt parlament kommit på plats. Det har inte hörts något gnissel från administrationen eller från Mossos de Esquadra. Detta tolkar jag så att Soraya Sáemz har haft en berömvärd attityd till just katalanernas stolthet. Dessutom tror jag att Inés Arrimadas och Soraya Sáenz förstår varandra.

Så den 23 januari är det klart med Arrimadas som president och Junqueras som vice.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s