Att gräva en grop……

Martin Strid från Borlänge upprör för närvarande Sverige och SD:s ledning. Orsaken är att han inte accepterar att t.ex. IS-medlemmar har samma status som andra muslimer på en human värdeskala mellan 100 och 0.

Människovärdet eller bättre ’Alla är lika i värdighet och i rättigheter’ som FN uttrycker det, kan inte mätas i pengar eller något annat mått.

Vi har andra mått på människors moral. En del av oss är mänskliga, andra är omänskliga. Världen är inte bättre eller sämre nu en genom tiderna. Nyhetsflödet är däremot mer fyllt av omänsklighet än tidigare tider.

I bloggen i våras skrev jag: ”Varför använda begrepp som ger missuppfattningar? Vem anser att Hitler och Nelson Mandela hade samma värde? Däremot var de båda människor och begåvade med mänsklig värdighet. Det tar en stunds funderande för att få grepp om skillnaden mellan lika i värde och lika i värdighet och rättigheter.”

Martin Strid har använt en värdeskala för mänsklighet. Han vill bedöma människors moral och handlingar. Gör inte du det också?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s