Peter Hultqvist

skildras sedan en tid som Sveriges bäste försvarsminister och i övrigt en mycket duglig person. Så kommer journalister i Sveriges radio med frågan om Alliansen verkligen kan fullfölja misstroendeomröstningen efter en sådan överenskommelse som nu träffats.

Misstroendeomröstningen har aldrig avsett Peter Hultquists ämbete som försvarsminister. Det vet Stefan Löfven och det borde journalister också veta.

Jag skulle vilja lägga till ett misstroende nummer 2 mot Peter Hultquist. Media talar om, politiker talar om, att förhandlingarna nu avser ÖB:s begäran om tilläggsmedel då kalkylen för 2015 års försvarsöverenskommelse inte längre håller. Det gäller dels förändringar i valutafrågor dels en generell prisökning och ökning av kostnader – alltså allt för att kunna genomföra 2015 års överenskommelse.

Peter Hultquist nämner 13 punkter som överenskommelsen innebär. Flera av dessa punkter anger uttryckligen förbättringar och en höjning av Sveriges förmåga, jämfört med 2015 års överenskommelse.

Det höjning som angivits av ÖB för att betala 2015 års försvarsöverenskommelse har i media angivits till 8 miljarder, eller var det 10 miljarder. Nu anges ett tillskott av 8,1 miljarder – men en del av detta är ‘nya’ pengar. Varför kan inte Försvarsministern ange vad som är täckning för att uppnå 2015 års kostnadsram och vad som är förbättring av vårt försvar på grund av rådande säkerhetsläge.

Och det lilla om ökning Hultqvist nämnde skulle förbättra vårt samarbete med andra. Kan det vara Nato eller avsåg Hultquist Finland. Sånt tycker jag allmänheten inte skall behöva undra över.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s