Sveriges regering

I föregående inlägg Sveriges Författning 5 kom jag fram till att regeringsmedlemmar och närstående tjänstemän handlat enligt något som kallats vänskapskorruption. Socialdemokraterna har en bindning till Facken och till LO.
Bindningen får partipolitisk betydelse i förbindelsen med LO. Med de olika facken kommer en solidaritet med just det som facken kallar solidaritet. Detta gör, att Socialdemokraterna kanske är beredda att samregera med Alliansen men gör det med en uttalad eller diskret förbindelse med ‘arbetarrörelsen’.

För att Alliansen skall komma i regeringsställning måste de säkra att regeringen blir funktionsduglig och för det finns bara två samarbetsmöjligheter. SD eller S.

Jag kan inte förstå annat än att S alltid kommer att göra vad de kan för att åter komma i egen regeringsställning. Det är ingen konstruktiv regeringspartner.

Då återstår endast SD. Förmodligen kommer SD att gå fram i nästa val och det blir då svårt att hävda att SD är ett s.k. facistparti. Det blir nödvändigt för Alliansen att samarbeta med SD. SD:s väljarkår kan absolut inte vara en samling kryptonazister. Mer troligt är att det är en samling väljare trötta på den veliga politik som präglat Sverige sedan några år. En skärpt, principfast och rakryggad politik från Alliansen ger den ett moraliskt motiv för att förbättra SD och få bort vissa personer och vissa uttalanden.

Stärkt självförtroende hos Alliansen leder till framgång.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s