Sveriges manipulerade affärer.

I dagens GP, 28 juli, skriver Emanuel Karlsten om IT-skandalens hjältar.

Krönikan ger en skildring av hur två personer på Transportstyrelsen författar ett dokument om allvarliga missuppfattningar inom Transportstyrelsen om skyddsvärd data. De informerade styrelsen och fick dessa att skriva under dokumentet för att undvika att styrelsen senare skulle kunna neka till att de vara informerade. Dokumentet förelades SÄPO, som inledde en förundersökning mot generaldirektören.

Vad är det som har hänt? Emanuel Karlsten avslutar med följande rader: ”Det gör inte två myndighetsanställdas hjältegärning rättvisa. Det är inte att hjälpa Sverige till ansvar. Det ser mest bara ut som tuppfäktande charader och strid om makt. Ett svenskt Game of thrones.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s