Hur skall skattepengar användas?

SKL kommer med 7 punkter på landets bostadspolitik. Media tog chansen att påpeka att det hänt, att kommuner måst riva bostäder på grund av fel i planeringen.

Intressant att minnas Reepaulus upprördhet över vinster i välfärden och att skattepengar inte används till de de är avsedda för. Reepaulu kunde bli förste banérförare för att avskaffa alla ’allmännyttiga’ bostadsbolag. Inte kan han väl föreslå att bygga och riva bostäder bara för att förbättra arbetslöshetsstatistiken.

Kommunala bolag, och statliga, har partipolitiskt tillsatta styrelser. Dessa styrelsemedlemmar har befriats från personligt ansvar för fattade beslut, vilket är en klar indikation på att partitillhörighet inte kvalificerar någon till en styrelsepost. Styrelsen i ett AB skall vara branschkunniga, gärna tillhöra eliten. Avsaknaden av personligt ansvar och avsaknaden av eget finansiellt engagemang och enda kvalifikationen att tillhöra ett parti borde räcka för att allmänt och omfattande avskaffa dessa styrelser.

Återstår att se om SKL:s utspel kommer att helt radikalisera bostadsmarknaden eller snart försjunka i glömska?

Alla borgerliga partier är för en fri marknadsekonomi och är emot att det allmänna finansierar verksamheter som bättre sköts av det fria näringslivet. Jag undrar vilket parti som kommer att nappa på kroken och föja upp SKL:s önskemål med realistiska och konkreta förslag.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s