Problemet demokrati.

En sak är helt klar. Demokrati är ett styrelseskick för nationer, ingenting annat. Eftersom detta är helt klart så finns det ingen anledning för mig att förklara varför demokrati inte är så mycket mer.

Demokrati ställer många krav. Det går inte att bara säga att i landet så och så råder demokrati. Första villkoret är att i landet råder enighet om alla människors värdighet. I en demokrati går det inte att dela upp människorna i kategorier. Det är egenskapen av att vara människa som ger värdigheten och ur den härleds varje människas rättigheter.

FN:s förklaring av de mänskliga rättigheterna ger demokratin ensamrätten till ett godtagbart styre av en nation och ger varje människa rätten at vara medborgare i en sådan nation.

Förutsatt att de mänskliga rättigheterna godkännes och tillämpas och förutsatt att de medborgerliga rättigheterna godkännes och tillämpas så blir demokratin det enda erkända styrelseskicket för alla nationer i världen.

Styrelseskicket demokrati ger då en nations medborgare stora friheter att skapa sina egna politiska institutioner och ideologier.

Vilka problem finns då med demokratin – att den inte tillämpas och att mycket få bryr sig om detta. Vad skall du och jag göra åt det?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s