Bostäder åt alla!

Ministrars bostadsproblem i Stockholm har använts av media för några minidrev. Det är klart att en minister som är mantalsskriven utanför Storstockholm måste ha någonstans att sova när regeringsarbetet kräver närvaro i Stockholm.

Regeringschefen disponerar både Sagerska Palatset och Harpsund. Någon gång borde regeringschefen eller någon annan person inse att även andra ministrar behöver dels bostad, dels service i form av att städa och handla mat. Dessutom borde varje departement ha egna lokaler för konferenser, symposier och värdigt mottagande av utländska gäster. Näringslivet får ofta klä skott för deras överdådiga sätt att hantera sina gäster. Då borde tanken ha funnits hos den politiska adeln att själva visa hur representation skall anordnas för att ge gäster en positiv bild av Sverige och dess myndigheter. Dessutom finns skyldigheten att värna ministrars säkerhet. Allt detta gör att enskilda ministrar inte skall utnyttja sitt eget nätverk för att skaffa bostäder.

Nu blir detta en uppgift för Alliansen att utnyttja till sin egen fördel..

TV4 tog i kvällens nyheter fram en annan synpunkt. Det är Socialdemokratin och vänstersympatiserade partier och deras institutioner som har ansvaret för bostadsbristen i landet. Tramset med ministrars bostäder är en belysning av detta. Detta visar  att socialdemokratiska ministrar har ett nätverk med politisk färg som hjälper dem. Det leder mig till en sydsvensk historia. Förmodligen kan ingen vänsterpolitiker förstå poängen i den:

”Gå inte i rågen påg.” – ”Men far går ju i rågen.” – ”Ja, jag ja!”

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s