Illegala invandrare?

Regeringen säger att de beräknar att ett runt 80000 flyktingar kommer att utvisas de kommande åren. Polisen och Migrationsverket säger att enligt deras erfarenhet kommer ungefär 30 procent av de flyktingar som inte får PUT elle TUT kommer att försvinna och stanna i Sverige. Migrationsverket säger att för närvarande bor runt 20000 personer utan uppehållstillstånd. De kallas för illegala. De har bott flera år i Sverige och de har fått en del välfärdstjänster. Men de får inga bidrag. Så detta antal kan komma att öka med ytterligare 25.000.

Varför skall dessa människor kallas för illegala? Att beviljas asyl innebär att få samma välfärd som svenska medborgare. Men utlänningar som vistas i Sverige utan uppehållstillstånd får inte del av välfärden i Sverige. Turister och affärsbesökande kallas inte för illegala. Varför skall dessa invandrare kallas för illegala? Låt dem bo här – men kräv att de betalar skatt om de har inkomst från tjänst eller egen verksamhet. Nu kan de bara klara sig genom svartarbete eller inkomst av brottslighet. Vilket intresse har vårt samhälle att tvinga dessa invandrare till ett sådant liv?

Vi skall acceptera verkligheten – dessa människor finns till och har sina Mänskliga Rättigheter. De är illegala bara beroende på de regler vi själva har beslutat. Och dessa regler har inget samband med verkligheten.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Illegala invandrare?

  1. Fnatte skriver:

    Är ditt förslag inte samma sak som fri invandring?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s