Utanförskapet adjö

Jag lyssnar på Studio 1 och får ett reportage om Kiron University. (Finns på nätet.)För att anta en student krävs bara en sak. Att hen är flykting. Inga bakgrundstudier eller kompetenser. Ingen religion eller nationalitet. Jag skrev den 17 oktober om innanförskap och utanförskap. I Sverige måste den som befinner sig i utanförskap skaffa sig den rätta kompetensen för att få komma in i innanförskapet. Kiron tar sina studenter rakt in i innanförskapet. Utan annat krav än att hen är flykting. Sedan blir det studentens sak att stanna kvar. Eller har kanske uppdelningen i två kategorier försvunnit?

Finns Kiron University i Sverige? Någon som vet?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s