Är SD mobbade.2

I mitt inlägg den 22 september var utgångspunkten att DÖ gick ut på att utesluta SD. 13 procent skulle inte räknas.

Så kom den 9 oktober och överraskade mig med att KD:s beslut att lämna DÖ omgående accepterades av Allianspartierna och därmed var DÖ borta ur debatten.

Kvar är då utgångspunkten att isolera SD. Samtidigt har flyktingsituationen utvecklats till att kallas en katastrof. Samtidigt hör vi röster i den europeiska debatten, att FN och UNHCR måste få mer hjälp och i Turkiet planeras konkret för stora flyktingläger som skall ingå i det europeiska projektet att fördela flyktingar mellan EU:s länder och få möjligheter till legala resor till mottagarland och asylland. Detta liknar väldigt mycket den politik som SD förordat och då och då hörs i svensk debatt små erkännande om detta. Även om förhandlingarna med Turkiet inte skulle lyckas så har i alla fall EU gemensamt tagit en linje – nämligen att så nära oroshärdarna som möjligt samla flyktingströmmen för att få ett förberett mottagande i Europa. I Sverige pågår också ett liknande arbete och förberedelse, nämligen att mobilisera samtliga Sveriges kommuner för ett ordnat mottagande.

Hur skall etablissemanget nu kunna mobba SD. Genom att säga, att visserligen är den politik som SD förordar densamma som etablissemangets men att etablissemanget gör det utifrån humanism och respekt för MR medan SD gör det utifrån rasism. Det håller inte.

Nästa spännande steg blir att ett parti förklarar att de är beredda att samarbete med SD fullt ut. Vilket parti blir det?

Om opinionsmätningarna har någorlunda rätt så kan SD + ett av småpartierna nå en 25 procentsnivå och bli kanske den största konstellationen i riksdagen. Vem blir det? Vad händer sen?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s