Var är liberalerna?

I dagarna har Migrationsministern Morgan Johansson och Statsministern Stefan Löfven förfasat sig över att riskkapitalbolagen tar ut 60000 kronor i månaden i hyra för en lägenhet. Båda vet att de far med osanning. (V) och LO driver en kampanj mot vinster i välfärden kopplade till skatteflykt. Den kampanjen går in hos allmänheten därför att den inte bemöts av pålitliga liberaler.

Centern kom med ett förslag till partiprogram. Det innehöll en hel del liberala tankar. Förslaget kritiserades i media till den grad att Centern inte vågade stå för ideerna. Förslaget fick klent försvar från liberaler.

Vänstern och (V) påstår att liberalismen är en ideologi som ger alla frihet att göra vad de vill. De påstår att liberalismen vill ha bort fackföreningar och välfärd och att endast rika människor kan leva i ett liberalt styrt land. När kommer liberaler med en slagkraftig och sann bild av liberalismen.

Allianspartierna kallar sig ibland liberala men alltid med någon eller några reservationer. Men de liberala hörs dåligt i debatten. Just nu kommer uppgifter om att Folkpartiet vill kalla sig Liberalerna. Kan det gynna liberalismen i SVerige?

Liberalismen saknar en orädd företrädare i Sverige. Johan Norberg – var är du?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s