Är SD mobbade?

I slutet av RingP1 den 22 september kom en åsikt från Trollhättan – att demokratin i Sverige inte fungerar. Decemberöverenskommelsen var ett sätt att utesluta ett parti med 13 procent av rösterna. Min kommentar till det inlägget blir:

Alla förtroendevalda till Sveriges riksdag sitter där med samma rätt. Att inte tala med en grupp, att inte räkna med en grupp, det är mobbing. Hur skall förskolan kunna lära barnen att acceptera andra när våra mest förnuftiga människor, vår mest kunniga om mänskliga rättigheter och om jämlikhet, nämligen våra förtroendevalda enat sig om att mobba en grupp i sin egen klass.

Demokrati är ett styrelseskick och hur allt skall gå till finns i vår Regeringsform och vår Riksdagsordning. Det är i riksdagen debatt skall äga rum och det är riksdagen som röstar om olika förslag och det blir majoritetens beslut som gäller. Att utanför riksdagen, några partiledare emellan, fatta ett beslut om hur debatt skall föras och om hur röstning skall ske är att först frånta Talmannen sin uppgift och sedan nonchalera stiftade lagar. Det är fel.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Är SD mobbade?

  1. Fernando skriver:

    Riksdagens uppgift är att stifta lag. Det görs väl fortfarande i riksdagen? Sen får väl riksdagsledamöterna prata med vem de vill.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s