Skandalen

Skandalen är att Regeringsformen 74 har tagit bort statschefsämbetet och flyttat funktionerna till Statsministerns kontroll. Titeln statschef har författningsfäderna överlämnat till kungen men behörighet och befogenheter ligger hos statsministern. Denna konstruktion återfinns hos de s.k. folkdemokratierna, DDR och liknande.

Underligt att EU accepterade Sverige som demokrati och medlem.  Underligt att Sveriges kår av statsvetare inte nämner denna konstruktion. Underligt att statsvetarna hänvisar till Torekovkompromissen utan att vilja/kunna tala om vad denna kompromiss består i.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s